DESIGNHUIS PRESENTEERT ONTWERPONDERWIJS VAN MAFAD EN HKU op de DDW15
Het Designhuis geeft tijdens de Dutch Design Week een podium aan MAFAD [Maastricht Academy of Fine Arts and Design] en de HKU [Hogeschool voor de Kunsten Utrecht]. Ervaar de meest uiteenlopende aspecten van het ontwerponderwijs.
In de exposities SLOW CITY en LIMINAL SPACE en een uitgebreide programmering krijg je een inkijk in het ontwerpvak van student tot alumnus, van werkveld tot onderwijs, van proces tot eindproduct. En van eten tot drinken: er is een bar met lokale producten uit Maastricht en Utrecht.

SLOW CITY: MAFAD PRESENTEERT HAAR ALUMNI OP DE DDW
Laat je meevoeren in het creatieve proces van onze Alumni waarin zij de positie van onze academie in Maastricht, op zowel nationaal als internationaal niveau visualiseren. De nadruk is hierbij gelegd op een aantal specifieke thematieken zoals; food design, hospitality en luxury. Deze thematieken zijn gekoppeld aan de speerpunten sieraad, product, mode, textiel en keramiek en samengevoegd in een prikkelende presentatie, in de breedste zin van het woord, tijdens de Dutch Design Week, van 17 tot en met 25 oktober in Eindhoven.‘Slow City’ Refereert naar de rust, het vertragen van de dagelijkse tred, de verstilling van de natuur. Het gemoedelijke dat je terugvindt in de omgeving evenals de natuur en de ruimte om te genieten van dit alles binnen de stad en binnen de euregio.

LIMINAL SPACE: HKU PRESENTEERT HAAR ONDERWIJS OP DDW
Kijk mee door de ogen van ontwerpers van HKU Design in de fase van het ontwerpproces waarin alles nog mogelijk is. Waarbij vragen belangrijker zijn dan antwoorden. Ervaar het zoeken en experimenteren van ontwerpers in het Designhuis waar studenten en alumni van HKU Design zich presenteren tijdens de Dutch Design Week, van 17 tot en met 25 oktober in Eindhoven.Liminal Space“Psychologists call ‘liminal space’ a place where boundaries dissolve a little and we stand there, on the threshold, getting ourselves ready to move across the limits of what we were into what we are to be.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *